მსოფლიოში ხილის გადამამუშავებელი მრეწველობის უდიდესი მოცულობითი წილი, 98% ციტრუსის ნაყოფს უკავია, საქართველოს სუბტროპიკულ რეგიონში გავრცელებულია მანდარინი (Citrus unshiu). ნაყოფის სამკურნალო და თერაპიული პოტენციალი, განპირობებულიანაყოფში ბიოაქტიური კომპონენტების მაღალი შემცველობით, რომლის გადამუშავებით მიღებული პროდუქტები გამოირჩევა ნუტრიცევტიკული და სამკურნალო თვისებებით ავლენენ ანტიკანცეროგენულ, ანტიმუტაგენურ, ანტიალერგიულ, დაბერების საწინააღმდეგო თვისებებს. ციტრუსიდან მიღებული მრავალფეროვანი პროდუქცია გამოირჩევა მაღალი საგემოვნო და ფუნქციონალური თვისებებით.
პრეზენტაცია
უკან |